0485 56 54 94 kris.stoffels@skynet.be

01/12/2016

26ste inzameling van Delhaize ten voordele van de voedselbanken is groot succes

OPBRENGST VAN 679.264,50 € OF HET EQUIVALENT VAN 226.421 MAALTIJDEN

Brussel – Er zijn nog steeds te veel mensen in België die ondersteuning nodig hebben bij hun dagelijkse voeding. Om hen te helpen, zamelen de Voedselbanken voedsel in dat ze aanbieden aan liefdadigheidsinstellingen die het op hun beurt uitdelen aan de minderbedeelden. Ieder jaar steunt Delhaize de Voedselbanken door een grote inzamelactie te organiseren. Dankzij de vrijgevigheid van de klanten en het engagement van Delhaize kent die actie iedere keer een groot succes. Dit jaar bracht de actie maar liefst 679.264,50€ op.

Pasted Graphic 1.tiff

Pasted Graphic.tiff

Een solidariteitsactie die meer dan ooit noodzakelijk is 

Meer dan 300.000 mensen in België kunnen zich geen geschikte en voedzame maaltijd veroorloven. Al 26 jaar organiseert Delhaize jaarlijks een grote voedselinzameling om de Voedselbanken te helpen een constante voedselvoorraad op te bouwen. Dit jaar bracht de actie maar liefst 679 264,50 euro op wat overeenkomt met 226 421 maaltijden die door de Voedselbanken kunnen verdeeld worden.

“Ik wil in de eerste plaats alle vrijwilligers en medewerkers van Delhaize bedanken. Het is dankzij hen dat we ook dit jaar kunnen bijdragen aan het noodzakelijke werk van de Voedselbanken. Er zijn helaas nog teveel mensen die hulp nodig hebben op vlak van dagelijkse voeding. Ik hoop dan ook dat deze actie ook volgend jaar een even groot succes zal worden”, zegt Denis Knoops, CEO van Delhaize België en Luxemburg.

Een nog efficiëntere inzameling 

Al 26 jaar lang steunt Delhaize de Voedselbanken. Aan de kassa kunnen de Delhaize-klanten vier soorten giften doen: een ontbijt van € 1,50, een middagmaal van € 3, een avondmaal van 6 euro ofwel drie maaltijden (voedsel voor één persoon voor één dag) voor € 9. De Voedselbanken kunnen dankzij dit programma de goederen kiezen die het best overeenstemmen met de behoeftes van de minderbedeelden (melk, soep, babyvoeding, vis-, vlees- en groenteconserven enz.). De actie vindt elk jaar plaats in alle supermarkten Delhaize, AD Delhaize en Proxy Delhaize.

Delhaize werkt al jaren samen met de Voedselbanken. Niet alleen via deze actie maar ook structureel door regelmatig producten te schenken aan de Voedselbanken. Daarnaast werkt ze ook samen met lokale organisaties om zo onverkochte producten een tweede bestemming te geven.

Tags Voedselbanken

Contactinformatie

Florence

Communications Manager

fmaniquet@delhaize.be

Tel.+32 2 412 21 11

Roel

External Communications Manager

rdekelver@delhaize.be

Tel.+32 2 412 21 11

 — — — — — — — — — — — — — — —

https://nl.delhaize.be/over-delhaize/pers/release/Inzameling-voedselbanken-succes