Red Star Juniors 1640 is een vereniging in de regio die aan jongeren de kans biedt aan sport te doen en langs de sport contacten aanreikt om zich beter te integreren in onze veranderende maatschappij.
Red Star Juniors 1640 hoopt bij te dragen aan dialoog én samenwerking tussen personen en gemeenschappen in een geglobaliseerde maatschappij.
Op die manier hoopt Red Star Juniors 1640 zijn bescheiden bijdrage te leveren aan een meer vreedzame en constructieve samenleving in de regio.

Red Star Juniors 1640 neemt het op

voor de sport in een multiculturele samenleving waar het collectief gevoel bijdraagt tot het ethische, emancipatorische en maatschappelijke potentieel.

Sociaal engagement

Red Star Juniors 1640 ondertekent het Zero Food Waste programma:

De vereniging haalt voedselpakketten op en deelt die uit aan de jonge spelers en de jeugd in hun omgeving die geen middelen hebben. De club biedt de mogelijkheid aan jonge spelers zonder middelen, om aan sport te doen.

Red Star Juniors 1640 gaat jong:

Red Star Juniors 1640 werkt in samenwerking met OCMW besturen aan activiteiten en projecten waar jongeren kunnen ontdekken, proeven en delen en waardoor marginaliteit wordt tegengegaan.

Red Star Juniors 1640 speelt in op de actualiteit en het kortstondige enthousiasme van de jeugd. Maar evengoed wil de vereniging jongeren stimuleren tot een langdurig engagement, onder andere door het Zero Food Waste programma.

DELHAIZE steunt via haar “Zero Food Waste” project

de vereniging VOETBAL IN DE REGIO VZW

door onverkochte etenswaren vanuit de winkel te herverdelen.

Delhaize — Voedselbanken — ‘Zero Food Waste’ project